Kuvakiteytys

Kuinka kuvakiteytys toimii?

Vaihe 1 - mikä asia kaipaa kiteyttämistä kuviin?

Mikä on se aihe ja asia josta haluat viestiä? Mitä kaikkea tulisi näkyä kuvassa? Voit tehdä rautalankamallin tai miellekartan siitä, mitä kaikkea kuvaan halutaan. Ota yhteyttä kuvakiteyttäjään, niin pohdimme yhdessä mikä sisältö olisi olennaisinta kuvaan.  

Vaihe 2 - Kuvitus vai video?

Toteutan sekä piirrosvideoita, että kuvituksia. Missä aiot viestiä?

vaihe 3 - Tapaaminen

Tapaamisessa sovitaan tavoitteet ja sisältö videolle tai kuvalle. Kuvitus tai video voidaan toteuttaa myös livekuvituksen tapaan tapaamisessa. Vaihtoehtoisesti tapaamisessa tehdään muistiinpanot luonnoksia varten.

Vaihe 4 - Luonnokset ja välivaiheet

Tapaamisen jälkeen toimitetaan luonnokset hyväksyttäväksi. Piirrosvideoissa tehdään myös testivideo. Kuvituksissa kommentointikierroksia kuuluu yksi luonnosvaiheessa.

Vaihe 5 - Valmis kuvakiteytys

Valmis kuvakide toimitetaan Google Driven kauttta. Valmiseen kuvaan tai videoon voi tehdä pieniä muutoksia tarvittaessa. 

Hinnoittelu

Mitkä tekijät vaikuttavat hintaan?

Kuvituksen hinnoitteluun vaikuttavat tekotapa, ajankäyttö, julkaisuoikeuksien laajuus, sekä prosessi. Simppeleiden yksittäisten kuvitusten hinta liikkuu muutamissa satasissa, komplekisempien kuvakiteytysten hinta on noin tonnin ja pitkien prosessien ja useampien tekijöiden takia piirrosvideoiden hinnat ovat useampia tuhansia. 

Kuvitukset

Katso esimerkkejä tekemistäni kuvakiteytyksistä

Piirrosvideot

Katso esimerkkejä tekemistäni piirrosvideoista

Nopeampi prosessi toiveissa?

Kuvakiteytys kahdessa päivässä – livekuvittaen 

Kuvitus tai piirrosvideo on mahdollista toteuttaa myös nopeasti, livekuvittaen. Tällöin yhteistä aikaa varataan enemmän, piirtäminen tapahtuu yhden päivän aikana, tilaajan tiloissa. Tulen työpaikallenne, ja aloitamme yhteisellä sunnittelulla. Teen luonnokset kommentoitavaksi ja valmistan myös lopullisen kuvan saman päivän aikana. 
Kuvakiteytyksen digitaalinen muokkaus tapahtuu seuraavana mahdollisena työpäivänä.  

Piirrosvideot

Piirrosvideoita käsin, digitaaliseti ja livenä

 

Aloitin piirrosvideoiden teon vuonna 2011, kun vastaavat videot tekivät vasta tuloaan Suomeen. Ensimmäiset videot tein kynällä paperille ja se on yhä suosikkitekniikkani, vaikka prosessi vie usein paljon aikaa.

Nykyään toteutan myös keveämpiä ja nopeampia prosesseja, jossa videon suunnittelu, piirtäminen ja kommentointi tapahtuu kaikki yhden päivän aikana, livenä suoraa digitaalisesti. Kysy lisää livepiirrosvideoista!

Pyydä tarjousta kuvakiteytyksestä!

Lähetä viesti toimisto@sallalehtipuu.fi

Tai soita: (358) 50 360 3687